Zamieszczone przez oolsztyniak
Zamarzająca szyba
Zwiń
X
-
Dali dobrą cene więc i tak nawet z praniem wyszedłem na plus ale przez 2 dni ludzie się na mnie dziwnie patrzyli - zima a tu facet Skodą z niedomkniętymi 4 szybami zasówa do tego grzanie na maxa, podgrzewanie foteli i podgrzewanie tylniej szyby a gdy tylko się zatrzymywałem to z bocznych tylnich szyb wodę papierem wycierałem. :diabelski_usmiech
Ale teraz ładnie mam w samochodzie
Komentarz
-
-
A propo zamarzania od srodka, to u mnie tez to sie dzieje. Jest po prostu masakra jak auto postoi kilka godzin na mrozie. sprobuje osuszyc dywaniki i zobaczymy jaki bedzie efekt. :wink:
[ Dodano: Sro 07 Sty, 09 15:34 ]
A co ma filtr kabinowy to odparowywania?? Myslalem ze to dziala tylko w jedna strone.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwMaru 123, ale z tą szczotką to nas chyba w balona robisz :?: :diabelski_usmiech
[ Dodano: Sro 07 Sty, 09 17:07 ]
A co ma filtr kabinowy to odparowywania?? Myslalem ze to dziala tylko w jedna strone.
Komentarz
-
-
Jeżeli "latasz" krótkie trasy to nic nie zrobisz :evil:
Polecam lekture http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=7027Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
1. Porzadnie odkurzyc cale auto
2. Podlozyc pod dywaniki, na dywaniki, na fotele i gdzie sie tylko da gazety (takie czarno biale, nie takie kolorowe (lub)czasopisma) Debilnie wyglada, ale dziala.
3. Upewnic sie czy filtr kabinowy jest czysty/niewilgotny. Inaczej dziala jak nawilzacz powietrza :lol:
4. Po jednej nocy gazety beda wilgotne ale szyba nie powinna juz byc zaparowana.
A jak masz klimatyzacje to temat zaparowanych szyb nie istnieje.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bradley1. Porzadnie odkurzyc cale auto
2. Podlozyc pod dywaniki, na dywaniki, na fotele i gdzie sie tylko da gazety (takie czarno biale, nie takie kolorowe (lub)czasopisma) Debilnie wyglada, ale dziala.
3. Upewnic sie czy filtr kabinowy jest czysty/niewilgotny. Inaczej dziala jak nawilzacz powietrza :lol:
4. Po jednej nocy gazety beda wilgotne ale szyba nie powinna juz byc zaparowana.
A jak masz klimatyzacje to temat zaparowanych szyb nie istnieje.Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
pantol, nie mam klimatyzacji, jak jest deszczowo i jedzie 5 osob w srodku to paruja w szczegolnosci tylne boczne i tylne, przednie wcale. Ale nie zdarzylo mi sie, zeby szyba byla zaszroniona od srodka czy to przednia czy boczne przednie, tylne. A teraz jak psiknalem jakims "antifogiem" to zadna szyba nie paruje.
W Kadecie owszem, ale on jest troche hmm przewiewny :lol:VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
-
bradley, Ja wiem, i zgadzam się z Tobą. Ale wydaje mi się, że kolega mówi o czymś trochę innym. Wyobraź sobie, że codziennie rano masz od środka zamarzniętą szybę. Nie ważne co byś nie robił.
Miałem to samo gdy jeżdziłem krótkie odcinki - rano i wieczorem - praca - dom -praca czyli jakieś 3 km. Po zmianie pracy zmienił się także sposób uzywania auta (dłuższe trasy) problem znikł samoczynnie.
Jeśli kolega jeździ na bardzo krótkich trasach, gdy szoferka nie zdąży się dobrze nagrzać i nie odparuje cała wilgoć (nawet ta nawydychana przez płuca) to nie ma szans na pozbycie się jej. Nawet szaman nie da rady :twisted:Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Bo wilgoc z auta trzeba usunacW mojej bylej nexii szyby nie parowaly, dywaniki suche, pod dywanikami tez, wykladzina rowniez. Ale jak sie ja rozbieralo na czesci i wyjalem wykladzine, a tam byla pod wykladzina gabka wygluszeniowa. Byla cala mokra i smierdzialo z niej stechlizna. Takze nie wszystko suche co nie paruje :P
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
Komentarz